Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το βιβλίο του Π. Σόμπολου


Π. ΣΟΜΠΟΛΟΣ: 34 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το βιβλίο του «πατριάρχη» του αστυνομικού ρεπορτάζ
«Ο Πάνος Σόμπολος  με τη χαρακτηριστική φωνή του και βάζοντας λέξεις στη φρίκη και τον τρόμο καταφέρνει να τα ξορκίσει. Στο βιβλίο του δεν υπάρχει αστυνομικό μυστήριο παρά μόνο γεγονότα και κείνο που μετρά είναι οι διαδρομές και τα επιπλέον συμπεράσματα που προκύπτουν, ενώ την ίδια ώρα μέσα από το έργο του αποστιγματίζεται  η ταύτιση της επιθετικότητας με την ψυχική νόσο»......


Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα- Όπως τα έζησα», από τις εκδόσεις «Πατάκη».
Μιλώντας νωρίτερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Πάνος Σόμπολος  έκανε λόγο για ένα βιβλίο που καταγράφει την πραγματικότητα για το έγκλημα και τη διαμόρφωσή του τα τελευταία 35 χρόνια στην Ελλάδα.
«Πρόκειται για μια παρακαταθήκη για την ελληνική κοινωνία, 34 από τις στυγερότερες υποθέσεις που συγκλόνισαν τον τόπο  καταδεικνύοντας παράλληλα την αύξηση της εγκληματικότητας σε όλα τα επίπεδα παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ενώ είναι συγκλονιστική  η «ποιοτική» διαφοροποίηση προς το σκληρότερο έγκλημα», δήλωσε ο πολύπειρος δημοσιογράφος.
Απαντώντας σε ερώτηση του paidis. com σχετικά με τη «ματιά» της νέας κυβέρνησης στο θέμα της αστυνόμευσης ο Πάνος Σόμπολος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του νέου υπουργού για τον οποίο όμως «… υπάρχει η ηλεκτρική καρέκλα πάνω στην οποία κάθεται, γιατί το έγκλημα πάντα βρίσκει τρόπους και είναι ένα βήμα μπροστά!»
Για το βιβλίο του Π. Σόμπολου μίλησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Κατσαρός, ο ψυχίατρος- Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Λιάπης και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας Γιώργος Πέτρου.
Την εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Ρηγόπουλος, συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ΔΣΛ, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών, οι εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο «Γνώση».
Ειρήνη Παπουτσή

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρέστησαν οι φίλοι του Π. Σόμπολου από Αθήνα :  Αντρέας  Κορδολέμης  επίτιμος προϊστάμενος Κ.Τ του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Παναγιώτης Κορδολέμης  Αστυνομικός Διευθυντής στην Δυτική Αττική και ο Μπάμπης Τσελεπής  πρόεδρος Ξ.Ε.ΛΟ.Τ
  


paidis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: